Jämför våra maskiner

Surfar du på en mobil enhet?

Scrolla i så fall i sidled. ↔

GRINDOMATIC V12

COMBIMATIC

TRIPLEMATIC

SENSOMATIC

Automatisk slipning av skärtand
Automatisk slipning av ryttare
Automatisk bottenslipning
Kedja: 1/4″, .325″, 3/8″ and .404″ pitch  
Kedja: 3/8″ pitch, skip tooth        
Kedja: 3/4”, .404”, Paketsågskedja, (Holetec, Prinz, Do-Tech  
Digitalt räkneverk      
Autostop        
Två hastighetsinställningar  
Steglös hastighetsinställning      
Två hastighetsinställningar för ryttarslipsmotor
Tandavkännare / Sensor
Stativ Tillbehör      
Pneumatisk kedjesträckare (1-hjul) Tillbehör
Pneumatisk kedjesträckare (2-hjul)
Converter/PSU Tillbehör
Utsug Tillbehör Tillbehör Tillbehör
Luftkylning Tillbehör Tillbehör Tillbehör
LED-lampa Tillbehör Tillbehör Tillbehör

På Markusson Professional Grinders är vi specialister.
Med fokus på hög kvalitet, pålitlighet och enkelt handhavande producerar vi några av marknadens bästa kedjeslipmaskiner.

Markussons slipmaskiner är byggda för att klara skogsavverkningens tuffa miljö. De är enkla att transportera, att montera och kan drivas på både 12 och 230 volt vilket innebär att de fungerar lika bra i verkstan som ute på fältet.

Maskinerna är fullt inställbara utefter storlek på skärlänken och längd på sågkedjorna. Efter endast ett par enkla handgrepp så sköter sig maskinen helt själv. Tack vare en effektiv konstruktion, med få rörliga delar, så kräver våra slipmaskiner knappt något underhåll. Dessutom behöver maskinerna ingen vattenkylning vilket ytterligare förenklar driften.

Markusson Triplematic är unik på marknaden i det att den slipar alla tre ytorna på skärlänken i ett moment och att den även bottenslipar, så att kedjan får mer spånutrymme och därmed förbättrade skäregenskaper vid avverkning.

Våra slipmaskiner kan avverka upp till 4mm stål per tand men kan naturligtvis ställas om till att avverka precis så mycket som behövs. Detta sker utan att stålet på skärlänken blir blått och mister sin härdning.

På det digitala räkneverket ställer du in antalet skärlänkar som sågkedjan har. Sedan slår du enkelt på maskinen som stängs av automatiskt då det inställda antalet skärlänkar är slipade och klara för bruk.

Som standard på Markusson Triplematic hittar du idag vår patenterade luftstyrda kedjesträckare. Den rätar automatiskt ut kedjan och du spar onödig och tidskrävande manuell hantering. Kedjesträckaren finns även som extra tillbehör till Markussons övriga slipmaskiner.

Markusson Professional Grinders har tillverkat förstklassiga slipmaskiner sedan 1987 och vi utvecklar och förbättrar löpande våra produkter så att vi kan erbjuda våra kunder de bästa slipmaskinerna på marknaden.